22 september 2011

Long and BIG

healthNötter
Nötter är något underskattat. De flesta använder det bara i matlagning och på julen, men nötter är oerhört näringsrikt och kan ätas som frukost, mellanmål, kosttillskott, efter träningen, i skolan, på jobbet eller vart som helst. Dem nötterna som ger mest är cashewnötter och valnötter. Båda innehåller rikligt med protein, lagom med kolhydrater, fibrer, omega-3 och massor med bra fetter (ca 50% fleromättat fett). Men även andra nötter, bönor och frön är generellt nyttigt. Försök ha i det i matlagningen så mycket det går.
Studier säger att valnötter förbättrar minnet och ökar koncentrationen.

nuts_for_life* Skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar.
* Energirikt. Du blir mätt på liten mängd.
* Rikligt med antioxidanter.
* Bra för tarmen.
* Sägs hindra tumörtillväxt, diabetes samt förebygger prostatacancer.
* Alla möjliga mineraler som vi vanligtvis inte får i oss tillräckligt av.


 

Visste du att mörk choklad är nyttigt?

Dark-Chocolate-Fake-RemedyFör dig som går på diet kan vi med glädje berätta att choklad inte är så farligt mot hälsan. Snarare tvärtom. Mörk choklad är faktiskt nyttigt. Enligt forskningar från London sägs choklad även vara nyttigare än broccoli på vissa sätt.

Våga ta en bit mörk choklad varje dag, kanske i bakverken eller till frukost för att börja dagen gott och nyttigt.

Förebygger cancer
Choklad innehåller kalcium, vitamin B2, magnesium, järn och antioxidanter vilket förebygger cancer.

Depressionslindrande & glad känsla
Ämnet serotonin finns i choklad vilket är ett ämne som finns i läkemedel mot depression och höjer livslusten.




Grönt te för friskare kropp
Detta är det som egentligen är riktigt te.

Te är allmänt känt som hälsosamt, speciellt grönt te. Nackdelen är att vid för stora mängder (5 koppar grönt te + per dag) kan göra så att upptagningen av järn försämras av vegetabilier.

* Rikligt med antioxidanter.
* Motverkar en lång lista med olika sjukdomar, bl.a diabetes och cancersjukdomar
* Liten mängd coffeinet och därav inte beroendeframkallande i samma mån som svart te. Bra komplement till kaffe!
* Skyddar mot åldrande
* Billigt och uppiggande

green-tea

 

Frukost
Det är förmodligen inte första gången du hör att frukost är mycket viktigt, och det stämmer! Att äta frukost gör din ämnesomsättning mycket bättre under hela dagen och därför bränner du mer kalorier. Du kommer också att känna dig mycket mer energisk och fokuserad på arbetet, skolan, eller vad du nu behöver fokusera på. Vad du äter till frukost är inte lika viktigt som vad du äter till middag eftersom kalorierna kommer förbrännas under dagen. Naturligtvis den bästa frukosten en bra blandning av fibrer, protein, kolhydrater och lite fett.

Börja dagen med ett glas vatten eller apelsinjuice
Det är bevisat att om man dricker vatten före en måltid så kommer maten att smaka bättre. Därför är det ett bra och enkelt steg för människor som har en tendens att ge upp frukosten eftersom de inte känner sig hungriga.

frukost_01_60652471Här är lite exempel på vad du kan ha som nyttig frukost. Du kommer få en bättre dag – allt du gör kommer bli lättare.

En nyttig frukost kan innehålla
Yoghurt ( osötad ) + müsli
Gröt
Tonfisk
Makrill
Ägg
Skivade banan- och äppelbitar – eller annan frukt
Smörgås; skinka, ost, sallad, gurka, paprika

hantlar

Idag har man som vanligt hållit igång! Vaknade lite efter nio och då var det bara up and go or a  fight? Hörde hur något skrek och dunsade som fan ute i hallen! Gick dit och ser 2 st redigt tilltuffaste katter… Gamla gubbar som inte har vätt i skallen. Hela golvet var fullt med katthår. Så det var bara att dammsuga.Sen var det bara att köra på med lite träningscykel, joggade å hämtade posten sen kollade man mejlen och såg HEEEJ du har fått meddelande får CSN! Ohh no! Läste det och vart skit förbannad det stod att det saknades uppgifter och shit. Kände som hela dagen var förstörd. Var bara att ringa Peter och säga att dom jävlarna har hört av sig. Han ringde dom osv. Visade sig att jag är tvungen att ringa en tant på AF och säga av mig från UGA, få det skriftligt och sedan skicka det till CSN seeeen kan jag få mitt bidrag. JAHA var bara att försöka få tag i henne då. Tror ni det gick? Nää inte så bra vaaah. Såå aa nej det är bara att försöka i morgon, får gå ner till Nuevo till Peter å försöka ringa. Hoppas man kan få det skriftligt i morgon så jag verkligen får bidraget denna månad.. Behöver det verkligen. Hatar dom där assssååå! Going to kill somebody! Men det var bara att lägga det åt sidan så länge. Bestämde mig för att ta då en cykeltur! Det blev 1 mil å 4 km. Inte illa pinkat! Cyklade till mors jobb och hälsade på henne och ungarna på dagiset. Vilka jävla fräna ungar haha. Tror FAKTISKT att dom gillade mig! SCOOOORE! Sen cyklade vi hemåt, stannade och kidnappade äpplen hos morfar ( jääävlar va goda äpplen ). Gjorde specialmat och sedan nyttig äppelpaj ( No sugar at aaaaalll ) såå mamma gillade det inte haha. Efter det blev det styrketräning och nu sitter jag här och har skrivit allt detta men inte skrivit rent min uppsatts! Fyyy på mig. Ska vara inlämnad på Tisdag. Hinduismen inom vården och deras livsåskådning Tummen upp. Så ska väll börja på den nu då. Blir en helg i Eskilstuna ( bara för det måste jag städa i brors lägenhet ) haha jävel!
Vill ni veta en sak, mitt nuvarande saldo är 3 st 13 numer, passande va?! OCH Yenni smsade precis och påminde mig om att vi ska läsa 1 kapitel i boken tills i morgon och tror ni jag har gjort det? Nääää!!! Ahhh hah duktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera inte Anonymt, ändra skriver ni namn ( eller trycker på Namn/Webbadress när ni ska kommentera.
Kul att du tänker kommentera! Uppskattas.