6 november 2011

Naturligt

workworkIdag spenderades dagen utomhus med mamma. Dom har demolerat hela jävla trädet utanför så mamma bestämde sig för att såga av dom grenar som var av. Mm, precis “hon” skulle såga av dom! Skulle inte tro det. Hon såg så jävla löjlig ut när hon skulle såga för hon blev höjdrädd. Låg verkligen på stegen! Hah, trodde jag skulle dö av garv. Stod inte ut med att se henne försöka såga där liggandes så sa åt henne att gå ner så man fick testa. Det gick ju då liiite bättre! Så där har man suttit/stått och sågat ner dom där jävla grenarna för hand. Fick sig ju bra träning and a smile in the face. Efter det så tog vi oss en lite udda promenad, vi gav oss ut i den även så demolerade hagen. Gick längst med stängslet och hittade ett ställe som var fullt med knasiga flaskor i olika storlekar och former och lite annat skit. Använde det väll som en gammal soptipp eller något. Efter promenaden runt om där så påta vi lite till i trädgårn. Kände mig som en trädgårdstomte! Näää just a good girl. Inte nog med det så blev man lite rastlös och beslöt sig för att cykla 6 km. Vilken ute dag vaaa! Mmm.







gravVar nere vid kyrkogården och tände ljus vid gravarna och jag skulle lämna hjärtat som ja köpt till mormors grav. Riktigt rå kallt var det men gjorde inte så mycket. Rätt skönt att cykla då.



34_3Syrran ringde senare på kvällen och berättade att dom skulle åka till Sveriges mest hemsökta slott, Ängsö slott. Så frågade ju självklart ifall man fick joina. Kunde ju vara grymt att se. Trodde det skulle vara ett stort slott med det var det ju inte. Men riktigt nice var det ändå det dåliga var att det var en hel del folk där av samma anledning som oss. Så det var någon tok fan som gick runt och muppade sig. Kyrkan som hör till slottet var riktigt spooky men skit grym. Tyckte inte alls det var något märkvärdig med att gå där även fast det var kål svart med lite lampor här och där. Men det var väll för dom muppade sig osv. Skulle ha varit mycket häftigare ifall man hade fått gått in för det är där det spökar och kyrkan där Brita Bååt vart mördad av 2 vålnader, dom män som hon orsakat deras död.
Men det läskiga var inte alls där vid slottet utan det kommer senare. Syrran var skit pissnödig så Tobbe stannade vid någon igenväxt väg som gick bredvid en åker eller vad det var. Hon ville då att jag skulle med och lysa.. Gick med henne en bit så tyckte jag att ja hörde något. Vi stannade och lyssnade, kunde fan inte komma på vad det var men sen gick det upp ett ljus, var glad för stunden av att jag hade kommit på vad det var tills jag skrek: VILDSVIN! Har aldrig sätt syrran vända så snabbt. Vi snubblade iväg och as garva av både rädsla och ja vet inte vad. Hon snubblar in i bilen och alla undrade vafan vi höll på med. Hörde liksom att det grymtade och att det var en masssssa prassel typ som att det var ett antal st. Hahah aa fyfan kul var det sen vart det allsång i bilen. Slutade med att stackars Tobbe hade ont i huvet. Skönt att en spontan grej ledde till något kul mot vad det gjort förut.

Spökhistorier och skrönor med anknytning till Ängsö
Ett av spökena som släpar sig fram sägs vara den puckelryggige hovnarren Anders Luxemburg som går igen. Han var en av de sista som såg Karl XII i livet. Karl XII:s likfärd från Norge tillStockholm stannade till vid Målhammar intill Sagån. Anders Luxemburg tog med sig Karl XII:s häst Brandklipparen och tog tjänst vid Ängsö slott. En natt år 1740 stod hästen i stallet och blev upprörd av något [Spöke?], så när stallfolket öppnade stallporten slets sig Brandklipparen loss av skräck och sprang rätt in i muren och dog.
Andra spöken visar sig också på Ängsö slott. Bland annat kan man se en kvinnlig skepnad som drar med fötterna genom Kungarummet och in i stora balsalen klockan 8 på kvällen. Man tror att det är Brita Bååt som går igen. Enligt legenden var hon en mycket elak person. Brita Bååt överlevde två män som hon drev till en förtidig död. En julaftonskväll bad Brita kammarpigan att väcka henne tidigt så att hon skulle hinna till julottan. När hon vaknade såg hon ut genom fönstret och märkte att det lyste i Ängsö kyrka som ligger intill slottet. Hon trodde att kammarpigan hade glömt att väcka henne, och skyndade sig till kyrkan i tron att julottan hade börjat. När hon öppnade dörren till kyrkan mötte hon en massa benrangel som höll mässa i kyrkan. Två vålnader (förmodligen hennes döda män) anföll henne. Den ene slängde med värjan som träffade Brita Bååts slöja och den andre slängde en stor sten som missade henne. Chocken gjorde att hon svimmade och tre dagar senare var hon död. Värjan finns fortfarande i kyrkan och den stora stenen är inmurad i kyrkogårdsmuren.
Det tredje spöket som finns på Ängsö slott är ett hundspöke. Det ger sig tillkänna genom ett raspande ljud i stora matsalens golv – det är hundspöket Cottilion som går igen. Hunden brukar ses när hon springer från stora matsalen in i salongen. Hundspöket är Eva Sophia von Fersens (1757-1816) hund Cottilion. Sophia von Fersen var änka efter Adolf Ludvig Piper och bodde på Löfstad slott i Östergötland. Vid ett av hennes besök till Ängsö slott dog Cottilion "vid sin härskarinnas fötter" som det står på franska på hundens gravsten.
bok1Satt för någon dag sen och hade inte så mycket att göra så bestämde mig för att pyssla lite. Hade köpt en “bok”/låda som jag pimpade med lite servetter. Trodde det skulle vara skit svårt men det var det inte. Bara att dra bort det vita lagret på servetten och sedan klippa ut det man vill och osv. Sen ta limmet/lacket, pensla på det lägga på det man klippt ut och sedan rolla med den lilla rollen så det fester. Sen köra ett lager lim/lack över. Tog ju ett tag men det var riktigt kul. Blev rätt bra faktiskt. Ska fan köpa fler grejer. Snart är väll rummet ännu fullare en vad det redan är. Alltid kul att vara kreaktiv b-r-u-d iaf när det går bra.
bok2
Så är det dags för skola igen då. 4 veckor av praktik gick för snabbt. Känner ingen ork alls till att plugga igen, kollade idag i kalendern och första uppgiften ska vara inlämnad redan på Onsdag.. Mår lite smått illa. Hmf, aja bara att bita ihop and take it! 

Nya foton på min fotoblogg - http://photograficmadness.bloggplatsen.se/

The world feels more and more like a lonely place.

1 kommentar:

  1. Sv: Du kan smsa när du vill. Jag var påväg hem igår, så du kunde bara slängt iväg ett sms <3

    I miss you alot!

    SvaraRadera

Kommentera inte Anonymt, ändra skriver ni namn ( eller trycker på Namn/Webbadress när ni ska kommentera.
Kul att du tänker kommentera! Uppskattas.